Deze Limited Edition van Dom Pérignon is een eerbetoon aan Basquiat die in 1988 is overleden. Begonnen als grafittikunstenaar, evolueerde hij in een paar jaar tijd tot lieveling van kunstverzamelaars die tientallen miljoenen neertellen voor zijn werken. Zijn werken zijn daarom extra schaars en dat geldt ook voor deze champagne.
De liefde tussen Lady Gaga en Dom Pérignon heeft een vervolg gekregen. Na het wervelende succes van de Artist Edition in 2021, verschijnt nu de fabuleus goede Rosé 2008 vintage in een prachtig metallic roze design. Een gelimiteerde editie en slechts tijdelijk en zeer beperkt verkrijgbaar eind 2022.
Het blogartikel uit 2021 waarin het eerste Lady Gaga design werd aangekondigd is later bijgewerkt omdat we toen de 2022 Edition binnen kregen.
Voor het eerst presenteert champagnehuis Veuve Clicquot het paradepaardje van het huis, de La Grande Dame vintage champagne, als een gelimiteerde Artist Edition. Vanaf 18 oktober 2021 gaan we deze uitleveren. Kunst en champagne in één. Prachtig collector's item en ook erg leuk om cadeau te geven. De La Grande Dame 2012 is een fantastische vintage champagne dus je geeft dan ook een heerlijk genietmoment cadeau.
Moët & Chandon ging samenwerken met internationaal modeontwerper Yoon Ahn, mede-oprichter en creatief directeur van AMBUSH. Het is de allereerste keer in het 152-jarig bestaan van dit champagnehuis dat het ontwerp uit handen werd gegeven. Het werd een design dat inspireert, hoop geeft en aandacht vraagt voor wat kwetsbaar is en maar al te gemakkelijk verloren kan gaan. Yoon en Moët & Chandon vonden elkaar in de mix waar traditie en ambacht samensmelt met innoveren en pionieren.
Een samenwerking om blij van te worden want met je aankoop krijg je niet alleen een superstrak design van Yoon Ambush, mét de heerlijke Brut Impérial champagne, maar ondersteun je ook de kwetsbare en bedreigde natuur op onze planeet.
Stel dat je het hebt geschopt tot keldermeester bij Dom Pérignon. En dat je daar met heel veel passie en succes 15 vintages hebt gemaakt. Dat je bedacht om ze nog heel veel langer te laten rijpen waarmee er kwantumsprongen in smaakbeleving werden gerealiseerd. Wat ga je dan daarna doen? Voor die vraag staat Richard Geoffroy.