Nu is champagne sowieso een wijn met verfrissende kwaliteiten door de fijne zuurgraad en de kleine bubbeltjes, maar binnen het champagnesegment bestaan grote verschillen. Een champagnemerk dat zich heeft gespecialiseerd in een strakke elegante en extra frisse stijl is Gosset. Bij uitstek dus een champagne voor warme zomerse dagen. En vandaar dat we dit merk nu aan je voorstellen. Het werd eens tijd!
Fine Champagne Magazine publiceerde vorige maand de Top 3 Library Vintages. Dit zijn chamapgnes die 15 jaar of meer in de fles hebben gerijpt op hun gisten. Daarna volgde het degorgement (verwijderen van de dode gistprop) en kregen ze hun definitieve kurk. Na zoveel jaar krijg je dan toch even een zuurstofshock. Ze moeten daar een tijdje van bekomen in de kelders en gaan pas daarna op transport om vervolgens genoten te worden. Of bewaard... want dit type champagnes kun je onder je juiste omstandigheden nog heel wat jaartjes bewaren en daarna alsnog genieten.
Bollinger Rose is tijdens het 26e Proefschrift Wijnconcours opnieuw verkozen tot Rosé champagne van het jaar. Een titel die deze champagne al vaker heeft binnen gehaald...
Champagnehuis Krug viert de jaarlijkse creatie van de Krug Grande Cuvée door de parallellen te benadrukken tussen het regisseren van symfonieorkest en het componeren van de Krug Grande Cuvée. Krug champagne en het Londen Philharmonia Orchestra brengen muziek en champagne samen...
In 'National Liquor News', het Australische tijdschrift voor nieuwtjes, product informatie en trends uit de drankwereld, werden onlangs 5 trends voor Champagne genoemd. Zullen we deze trends ook in Nederland gaan zien? ...