Gosset champagne voor in het zonnetje
- Geplaatst op
- Door Barbara
- Geplaatst in Champagnemerken, Prijswinnaar, wijnspijscombinaties
Nu is champagne sowieso een wijn met verfrissende kwaliteiten door de fijne zuurgraad en de kleine bubbeltjes, maar binnen het champagnesegment bestaan grote verschillen. Een champagnemerk dat zich heeft gespecialiseerd in een strakke elegante en extra frisse stijl is Gosset. Bij uitstek dus een champagne voor warme zomerse dagen. En vandaar dat we dit merk nu aan je voorstellen. Het werd eens tijd!
Champagne Gosset
- Gosset is het oudste wijnhuis in de Champagnestreek (ze gingen pas later ook champagne maken).
- De champagnes van Gosset ondergaan geen malolactische fermentatie en behouden daardoor de frisse appelzuren. Het maakt ze strak fris en lang houdbaar.
- De Gosset range wordt gebotteld in een antieke (replica) fles. Het origineel stamt uit de 18e eeuw en maakt deel uit van de privécollectie van de familie Gosset.
- De instapchampagne van dit huis, de Brut Excellence, is de uitzondering. Deze wordt in een gewone fles gebotteld (qua vorm en etiket), ondergaat gedeeltelijk de "malo" en kent een dosage van 11 gram suiker per liter.
- De prestige champagnes van Gosset, de Celebris serie, is Extra Brut en bevat minder dan 6 gram suiker per liter.
- De Gosset Grande Reserve NV (hierboven op de foto) werd door Fine Champagne Magazine onlangs uitgeroepen tot de nummer 3 beste non-vintage champagne.
- De 'Antique Range' Gosset champagnes kun je tegenkomen in de betere restaurants. Het is een gastronomische champagne wat wordt benadrukt in de reclameposters van dit merk. Je kunt deze champagne nu ook lekker thuis drinken voor een veel vriendelijker prijs dan in de restaurants.
Tip: Zelfs als je nooit een rosé champagne drinkt is de Gosset Grand Rosé er toch echt eentje die je eens een kans zou moeten geven. Een droge zalmroze champagne die jong al erg toegankelijk is, maar ook nog best even bewaard kan worden. Lekker met een kreeftje, tonijn of fruit de mers. Je kunt hem ook prima combineren met duif, fazant, kip of konijn. En... deze champagne laat ook puur van zich genieten, zomaar op zichzelf!